Dagens middag bestod av en  
Caesarsallad och yoghurtdressing. Som jag hittade i Må Bras recept databas.4 portioner:100 g parmaskinka 
500 g grön sparris 
4 skivor bröd à 25 g, ev. glutenfritt 
2 romansallad 
100 g hyvlad parmesanost 
Yoghurtdressing: 
1 avsvalnat löskokt ägg 
1 tsk dijonnaise eller ½ tsk dijonsenap 
2 msk olivolja 
2 dl lättyoghurt, ev. låglaktos 
2 msk finhackad gräslök 
salt och peppar 
 
Sätt ugnen på 175°. Lägg ut skinkskivorna på bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 15 min tills de är knapriga. Låt svalna. 
Gör dressingen: Gröp ur ägget och lägg det i en  mixer. Tillsätt dijonnaise och olja och mixa till en slät kräm. Rör ner  yoghurt och gräslök och smaka av med salt och peppar. 
Bryt bort den nedersta, träiga delen av sparrisen. Koka i lättsaltat vatten 2 min. Låt rinna av och svalna. Rosta brödet. 
Fördela salladen i en vid skål. Lägg på sparris, ost, bröd och parmaskinka. Ringla dressingen över. 
 
 | 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar